Klavertje4

Foto's en uitslagen

Leden OJBV succesvol bij Klavertje Vier toernooi

Elke maandagavond spelen de G-leden van de Oldenzaalse Jeu de Boules Vereniging  hun onderlinge wedstrijden. “Dat is elke week weer een geweldige avond”, aldus een van de kartrekkers Joop Walkot, “prachtig te zien hoe iedereen die avond geniet. We zijn met een groep van een man of vijftien, maar er kunnen er best nog wat bij! Er zijn geen clubs in de regio die ook zo’n initiatief hebben genomen.”

Jaarlijks is de OJBV gastheer voor een G-toernooi waarbij bewoners van verschillende instellingen uit de regio een dagje komen boulen met hun begeleiders. Dit jaar alweer voor de 24e keer werd daarom het Klavertje Vier toernooi georganiseerd. Een grote groep vrijwilligers van de club stond zaterdagmorgen 18 mei klaar aan de Vondellaan om de gasten te ontvangen. Wethouder Rob Christenhusz opende het toernooi. Zo’n veertig spelers gooiden drie partijen en werden verwend met hapjes en drankjes en een lunch, dit jaar gesponsord door de Leoclub. Ook op muzikaal gebied vermaakte zanger Erik de deelnemers met vrolijke deuntjes.

Voor alle deelnemers was er aan het einde van de dag een mooie herinneringsbeker en de drie winnende doubletten kregen een grote beker: De eerste prijs ging naar Henk Bagchus en Daniëlle de Vries. Hans  Knol en Emil Wevers werden tweede, terwijl de derde prijs naar Gosja Oude Engberink en Sophie IJland ging. Alle prijswinnaars zijn lid van de OJBV.

Ook kennismaken met jeu de boules? Kom eens een avondje kennismaken en oefenen voor de vakantie in Frankrijk: elke woensdagavond spelen we om 19.00 uur op de schitterende banen aan de Vondellaan, naast Paal 12. Ook op dinsdag- en donderdagmiddag wordt er gespeeld om 13.30 uur. De G-competitie speelt op maandagavond om 19.00 uur.